Populariteitswedstrijd voor online gaming – en de winnaar is

Toen internet voor het eerst kwam, anticipeerden mensen en dachten ze dat we doelen zouden vinden in onderwijs en nieuws, maar de invloed op ons dagelijks leven zou klein zijn, het tegenovergestelde is de waarheid. Internet is tegenwoordig een enorme hulpbron en niet alleen in onderwijs en nieuws, maar het is ook extreem groot geworden in de wereld van entertainment. Online gamen is een van die extreem populaire vormen van internetentertainment. Als je niet bekend bent in de wereld van online gamen, kan dit artikel je een snelle introductie geven in de wereld van online gamen.

Online games zijn games die via internet of een gelijkwaardige technologie worden gespeeld. Online games kunnen variëren van online escape room eenvoudige op tekst gebaseerde games tot games met complexe grafische afbeeldingen en virtuele werelden die door veel spelers tegelijkertijd worden bevolkt. Massively multiplayer online role-playing games (MMORPG) worden over de hele wereld via internet gespeeld.
Veel van deze online games hebben online communities, waardoor de online games ook een sociale activiteit zijn.

Een spel voor elke interesse In de wereld van online gamen zijn er zoveel verschillende soorten games dat het niet uitmaakt wat je persoonlijke interesses zijn, er zal altijd een online game zijn die je leuk vindt. Als je van sciencefiction houdt, zijn er te veel games om te tellen. Met fantasiespellen is het hetzelfde, de hoeveelheid is duizelingwekkend. Maar er zijn community-games, games voor kinderen, puzzelgames, avonturen, gokken, noem maar op en het bestaat. De meest populaire spellen uit 2007 bieden een grote verscheidenheid aan online spellen om uit te kiezen.

Top 10 onlinegames (2007)

1. World of Warcraft 8,5 miljoen abonnees. WoW als de grootste MMO ter wereld.

2. Habbo Hotel 7,5 miljoen actieve gebruikers. Populaire sociale MMO-games met tieners en groeien snel

3. RuneScape 5 miljoen actieve gebruikers. MMORPG

4. Club Penguin 4 miljoen actieve gebruikers. MMO voor de kinderen sociale omgevingen zoals Habbo Hotel.

5. Webkinz 3,8 miljoen actieve gebruikers.

6. Gaia Online 2 miljoen actieve gebruikers

7. Guild Wars 2 miljoen actieve gebruikers. MMORPG

8. Puzzle Pirates 1,5 miljoen actieve gebruikers

9. Lineage I/II 1 miljoen abonnees MMO

10. Second Life 500.000 actieve gebruikers

Top 10 MMORPG (massively multiplayer online role-playing games):

1. World of Warcraft

2. EVE online

3. Final Fantasy XI

4. Stad van Helden / Stad van Schurken

5. Dark Age of Camelot

6. Kerkers en draken

7. EverQuest

8. ROSE Online

9. Saga van Ryzom

10. Voorhoede: Saga of Heroes

Creëer je eigen persoonlijkheid

De grote populariteit van sommige online games is te verklaren door het feit dat spelers een personage kunnen creëren, een nieuwe persona voor zichzelf waarmee ze een rol kunnen spelen. Sommige mensen vinden dit gevaarlijk en zijn bang dat spelers de controle over de werkelijkheid verliezen en daarbij hun eigen persoonlijkheid verliezen. In feite creëert rollenspel geen verscheidenheid aan gespleten persoonlijkheden, het is gewoon een zeer plezierige afleiding van het dagelijkse leven. En ja, er zijn mensen die online gamen te serieus nemen en zelfs verslaafd kunnen raken, maar hun aantal is minuscuul vergeleken met de mensen die net een gezonde en plezierige hobby hebben gevonden in het spelen van deze games.